top of page

PROFIL

Untitled Capture2993.jpg
Untitled Capture2963.jpg

PRISER & NOMINERINGER

UDSTILLINGER

BOG UDGIVELSER

KONTAKT

Preben Johansen er billedkunstner, der siden 1982 har arbejdet professionelt med billedkunst og grafisk design. Født 1953 i Brønderslev, Nordjylland.

Han fortæller her lidt om filosofien i sit arbejde: " I arbejdet med mine billeder, ønsker jeg at indfange enkelheden - det der rører mig. Skære alt det overflødige væk. Naturen inspirerer mig - ikke som et øjebliksbillede, men mere de sanselige indtryk. Indtryk som kunne være farve eller form. Det kan komme til udtryk på lærredet som penselstrøg eller farve og form, - noget som rører mig. Det er her de mange timer og dage sætter sig i krop og sind. Jeg sidder ofte i adskillige timer og nogle gange dage og kigger ind i billedet for at indfange det rette udtryk af de mange drømmebilleder jeg har inde i hovedet.

En dag er det ønskede udtryk der - måske ikke lige den dag jeg satte et penselstrøg, men oftere en af de dage, hvor jeg har siddet og kigget på det time efter time...........

NU er det der - penselstrøget, farven, formen, enkelheden - billedet der rører mig".

Ønsker du/I at se flere af mine billeder, er man velkommen til at besøge mig i mit private hjem, hvor jeg udstiller mine billeder og har en del stående -  giv en besked, så finder vi et tidspunkt, - det har jeg  god succes med - ( hvis ikke alle billederne er ude på udstillinger).

Untitled Capture2959.jpg

År 2023  "Award of Excellence"  Galleria De Marchi, Bologna, Italy.  År 2008  1. præmie

af Aarhus Kommune for design af bedste skiltning i det offentlige rum. År 2004 Nomineret af Papyrus Award for grafisk design. År 1997 Nomineret af PostDanmark for direct mail.  År 1997 Guld medalje af Creative Circle Danmark for grafisk design /corporate identity.

År 2015 SE, En hyldest til naturen i Nordjylland, Fotobog der hylder naturen, - krydret med poesi og madopskrifter. År 2004 DRAGON 75 års jubilæums bog, om den Olympiske sejlbådstype "Dragen".  År 2003 Heltene fra Samsø, Portrætbog om avlere og deres opskrifter. År 2003 Hans J. Wegner Bog om alle Wegner møbler, produceret hos Carl Hansen & Søn Møbelfabrik. År 2000 Pigernes Kulinariske Forførelser, Kogebog med opskrifter af kokken Morten Nielsen, Restaurant "MortensKro" Aalborg. År 1997 Forførende weekendmad for to, Kogebog med opskrifter af kokken Morten Nielsen, Restaurant "MortensKro" Aalborg.
Galleria De Marchi, Bologna, Italien
Galleri Grenen, Skagen  
Påskeudstilling Gymnasiet, Brønderslev
Lighthouse, Aarhus Ø

MAIL: prebenjohansenblokhus@gmail.com

TEL: 2275 0799
ADR: Hune, 9492 Blokhus

INSTAGRAM: pjohansen.dk

bottom of page